Melkveehouders Natuurhoeve aan de slag met duurzaamheid

door Frank Verhoeven op 10 september 2011

De Natuurhoeve, een particulier zuivelbedrijf met een eigen groep melkveehouders, is in het duurzaamheidsprogramma van CONO Kaasmakers gestapt. In overleg met CONO gaan de melkveehouders van Natuurhoeve aan de slag met verschillende onderdelen van het Caring Dairy-programma, waaronder het Koe-Kompas en het Kringloop-Kompas. Met de kennis en vaardigheden die zij hierdoor aangedragen krijgen, kunnen de veehouders hun melkveebedrijf verder verduurzamen. Dit houdt onder andere in dat de Natuurhoeve-melkveehouders jaarlijks minimaal drie workshops volgen. Inmiddels hebben er al twee workshops plaatsgevonden, die door de Natuurhoeve-melkveehouders met veel enthousiasme zijn opgepakt. “We zijn heel trots op deze inzet van onze melkveehouders en we zijn blij om met CONO Kaasmakers onze duurzaamheidsaanpak verder gestalte te geven”, aldus Mariska Lekkerkerker (marketing manager bij de Natuurhoeve).

De Natuurhoeve
De Natuurhoeve is een kleinschalige producent van diverse zuivelproducten, zoals ambachtelijke yoghurt met fruit onderlegd, roomyoghurt, puddingen en sinds kort ook Geniet Hangop. Dit familiebedrijf bevindt zich in Benschop, midden in het poldergebied van het Groene Hart. De melk die nodig is voor de diverse zuiveldesserts, wordt door de Natuurhoeve zelf opgehaald bij de melkveehouders die allemaal in de directe omgeving zitten. Zij kennen hen dan ook persoonlijk en staan samen garant voor de beste kwaliteit. Een duurzame werkwijze met oog voor het milieu en koewelzijn staat centraal in de samenwerking met de melkveehouders.

Duurzaam Boer Blijven
De komende weken zal een inhaalslag gemaakt worden wat betreft het verzamelen van duurzaamheidsdata van de aangesloten melkveehouders als ook de actie en verbeterplannen van de melkveehouders worden geïnventariseerd. Het team achter Duurzaam Boer Blijven, uitgebreid met een stagiair van HAS Den Bosch (Pieter Relou) en van CAH Dronten (Jan van Rossum), zal deze klus op zich pakken.

Laat een comment achter