Themadag Bodem en Klauw op woensdag 11 april

door Marijke Meijer op 4 april 2012

Het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding organiseert samen met de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu een themadag Bodem en Klauw op woensdag 11 april a.s. te Swifterbant.

Twee onderdelen staan centraal in het programma van deze dag:

Klaas Meijaard  geeft het belang aan van een levende bodem en gezonde bodemvruchtbaarheid als essentiële  voorwaarde voor gezonde en sterke planten en dieren. Bodemvruchtbaarheid geeft in belangrijke mate kwaliteit aan uw bedrijf. Het is ook een bepalende factor voor uw kostprijs en werkplezier.
Het bijwonen van deze lezing geeft u ook de mogelijkheid om een punt te behalen voor uw spuitlicentie (van te voren aangeven, (de licentie kost € 30,-).

René Pijl (www.rene-pijl.de) is een (nederlands sprekende) klauwverzorger uit Duitsland. Hij heeft naam gemaakt en diverse artikelen over klauwgezondheid gepubliceerd. De heer Pijl heeft de grootste  databank met foto’s en gegevens over koeienklauwen.
Hij verzorgt een leerzame lezing over klauwziekten van koeien en komt met een mogelijke groepsbehandeling van de ziekte van Mortellaro waardoor dat vrijwel geen probleem meer is. Deze oplossing voor de ziekte van Mortellaro is een beproefd systeem in Duitsland.

Deelname aan het gehele programma kost slechts € 45,- per persoon inclusief koffie, thee en warme lunch. Leden van NVLV en VBBM krijgen bovendien 10,- korting per persoon. Klik hier voor het uitgebreide programma van de themadag.

Laat een comment achter