Verslag twitterchat over “prestatielandbouw”

door Frank Verhoeven op 18 april 2012

Allereerst is het leuk om te melden dat de landbouw, als een van de weinige sectoren, een twitterchat kent! Dat gebeurt regelmatig over verschillende onderwerpen en twitteraars (bijvoorbeeld @josien en ikzelf: @boerenverstand) ontmoeten elkaar daar om heel gericht te discussiëren. Een tweet is een tekstberichtje van maximaal 140 tekens en door in die tweet #guusnet op te nemen kan iedereen de berichtjes volgen en op elkaar reageren. En dat werkt! Want iedereen (uit alle hoeken en lagen, rangen en achtergronden) kan inhaken en daar zijn mening kwijt. @josien (Josien Kapma, zelf melkveehoudster in Portugal) modereert de chat, heet mensen welkom, stelt vragen en introduceert nieuwe onderwerpen. In een dergelijk debat vind je nieuwe mensen die met hetzelfde onderwerp als jou bezig zijn en die kun je vervolgens vrij eenvoudig benaderen door ze een “tweet” te sturen. Ook een vorm van netwerken dus.

Op 17 april ging het over “prestatielandbouw” Door de mineralenkringloop te certificeren en duurzaamheidsprestaties vervolgens te belonen, kan verbetering van milieu de boer geld opleveren.
Enkele opvallende “tweets” uit het debat:

@hiskeridder wat maakt dat de aannemer betaald krijgt voor onderhouden van berm en een boer subsidie? Kunnen boeren dat niet slimmer organiseren #guusnet
@DirkSybenga Klinkt zeker levensvatbaar, interessant concept. #guusnet
@BDoorn wie is nou de klant in het hele betalen voor prestaties? #guusnet

Het hele debat en de mensen die meededen, is te vinden via deze link.

Laat een comment achter